PayPal 6 Haziran’dan itibaren Türkiye’de kullanılmayacak. Peki alternatifleri neler?


PayPal alternatif servisleri neler? Bildiğiniz gibi PayPal BDDK ile anlaşamadığı için 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren Türkiye’de hizmet vermeyi bırakacak. Bu tarihten itibaren Türkiye’deki PayPal kullanıcıları PayPal hesaplarından para gönderip alamayacaklar. Bu da PayPal kullanarak para gönderen veya para alan birçok insanı alternatif yöntemler aramaya itiyor.

Alternatif servisinizi seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus servisin Envato (CodeCanyon, ThemeForest) ve benzeri birçok marketplacete kullanılabilir olması olabilir. Skrill ve Payoneer bu alternatiflerin başında gelen servisler ve yaygın olarak kullanılıyorlar. Bu servisler büyük ihtimalle artık Türkiye’deki kullanıcılar için daha değerli olacak.

Ben tercihimi Payoneer’dan yana yaptım. Bir süre kullanıp test edeceğim. Şu an için fena bir alternatif olarak görünmüyor. Siz de Payoneer kullanmak istiyorsanız buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz. Bu link ile kayıt olduğunuzda hem siz hem de ben 25$ kazanacağız. Payoneer ile paranızı doğrudan Türkiye’deki banka hesabınıza aktarabilirsiniz. Hesabınızı açtıktan sonra kısa sürede onaylanıyor. Benim hesabım yaklaşık 1 saat içerisinde onaylandı. Transfer ücretleri de uygun görünüyor.

Sizin önerdiğiniz alternatif yöntemler varsa lütfen bir yorum bırakın.


“PayPal 6 Haziran’dan itibaren Türkiye’de kullanılmayacak. Peki alternatifleri neler?” için 2 yanıt

  1. Ben dun oglen kayit oldum onay gelmedi yanlis bir sey girdigimi de dusunmuyorum junk fln kontrol de ettim ancak onay yok :s 1 saatte onay geldi diye gorunce moralim bozuldu birden.

    • Şimdi sizin yorumunuzu görünce tekrar baktım. Yaklaşık 8 dakikada onaylanmış 🙂 Büyük ihtimalle başvuru sayısı artışıyla alakalı olarak onay süreci uzuyordur. Bence dert etmenize gereke yok 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir